Wie zijn we

CARETEAM VZW is een vereniging zonder winstoogmerk, met als doel het aanbieden van kwalitatieve zorg, begeleiding van mensen met een kwetsbare sociale achtergrond, daklozen, hulpbehoevenden en mensen met een fysieke beperking.

Onze werking is gebaseerd op vier pijlers, die van uw verblijf bij ons een aangename ervaring zullen maken.

Thuis voelen – Uw thuis is heilig en een plek waar u zich helemaal op uw gemak voelt. Dat begrijpen we bij Careteam. Daarom vindt u in onze flats alles wat u nodig hebt om een nieuwe warme thuis te creëren, net zoals u gewoon bent. Een plek waar u zich welkom voelt. Een plek waar u zichzelf kunt zijn en tot rust kunt komen.

Genieten, elke dag –  Wij bieden u de mogelijkheden om te genieten van elke dag, op de manier die het beste bij u past. Met oog voor wie u bent en wat u boeit. Daarom besteden we veel aandacht aan lekkere maaltijden en een aangename leefomgeving.

Contact houden – Bij Careteam staat u midden in het leven. Dat betekent dat wij u alle mogelijkheden bieden om contact te houden met wie u lief is: uw familie, uw kinderen, klein- en achterkleinkinderen en uw vrienden. Wij bieden u een plek aan waar u, wanneer u dit wenst, nieuwe vrienden kunt maken.

Uitstekende zorg – Iedereen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Wij zorgen ervoor dat u kunt genieten van het leven op de manier die bij u past. En we vinden het belangrijk u die zorg te bieden die u nodig hebt. Zodat u uw leven kunt leiden zoals u dat wilt, met een gerust gemoed. Om dit te bewerkstelligen doen wij beroep op professionele partners.

 

Onze partners

Thuisverpleging van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen is de zorgpartner van Careteam. We kijken samen met jou, je mantelzorger, je artsen en andere zorgverleners hoe we je het beste kunnen helpen en problemen kunnen voorkomen. We komen je graag verzorgen in jouw flat.

Heb je verpleegkundige zorg nodig zoals wondzorg, een inspuiting, hygiënische zorg… dan kan je bij ons terecht! Wit-Gele Kruis begeleidt ook chronisch zieke patiënten in hun levens- en voedingsstijl en helpt hen met hun therapietrouw. Als expert in de thuisverpleging werken we met gespecialiseerde teams die jou in jouw vertrouwde thuisomgeving, dezelfde kwalitatieve zorgen kunnen bieden als in het ziekenhuis, zodat je ook na je ziekenhuisontslag gerust thuis kan blijven.

 

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen staat bovendien ook in voor totaalzorg, dat wil zeggen dat we oog hebben voor alle noden van de patiënt en dat we, waar nodig en in overleg met de (huis)arts en de patiënt, de gepaste zorgverleners inschakelen. Zo helpen wij jou graag op weg voor zorgvragen die niet binnen ons aanbod vallen, zoals kinesitherapie en voetverzorging .

 

Personenalarm

In een noodsituatie, bv. je bent gevallen en raakt niet meer recht, kom je met één druk op de knop in contact met de zorgcentrale van Wit-Gele Kruis. De verpleegkundige aan de andere kant van de lijn, schakelt onmiddellijk hulp in! Dat is een hele geruststelling voor jou!

Hoe werkt het personenalarm?

Ben je in nood? Druk op de knop. Zo activeer je een spreek-luisterverbinding met de zorgcentrale. De Wit-Gele Kruismedewerker aan de andere kant van de lijn stuurt onmiddellijk een verpleegkundige langs. Kan je zelf niet zeggen wat er aan de hand is, dan sturen we sowieso iemand ter plaatse. Je kan je personenalarm 24u op 24, 7 dagen op 7 dagen gebruiken.

 

Familiehulp

Familiehulp is onze partner voor ondersteuning en huishoudelijke hulp. Ze is een waarden gedreven organisatie, met bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen, diversiteit en duurzaamheid.

Praktische info

Kort nadat u verhuisd bent naar Hof Ter Staede zal Familiehulp – Anneleen Vanderstraeten – bij u langskomen. Tijdens dit huisbezoek wordt er een bijkomende overeenkomst gesloten tussen uzelf en Familiehulp. Er wordt er aan de hand van uw inkomen berekend hoeveel uw prijs per uur zal bedragen ( voor bijkomende hulp die niet in de huurprijs zit). Wenst u meteen bijkomende hulp af te spreken, dan kan dit onmiddellijk tijdens het huisbezoek vastgelegd worden. Uiteraard kan dit ook op een later tijdstip. 

Taken die inclusief in uw huurprijs zitten

Familiehulp brengt de maaltijden langs indien u op de kamer wenst te eten. De verzorgenden van Familiehulp zullen eveneens instaan voor de dagelijkse opruim van de cafetaria. In de loop van de voormiddag zijn onze verzorgenden ook aanwezig en ter uwer beschikking bij vragen of problemen.

Taken die niet in de huurprijs zitten:

Onze verzorgenden kunnen u ook op andere diverse manieren ondersteunen. Huishoudelijke taken zoals de was naar het wassalon brengen, uw strijk doen, poetshulp, een boodschap gaan halen, administratieve ondersteuning,…kunnen op uw vraag door onze verzorgenden gebeuren. 

×

Make an appointment and we’ll contact you.