Vernieuwde Hof Ter Staede getuigt van moderne visie op zorg

maart 20, 2018 - by info@careteamvzw.be - in Nieuws

No Comments

28 alleenstaanden of koppels kunnen vanaf de lente voor levenslang zelfstandig en comfortabel wonen terecht in het gerenoveerde Hof ter Staede. Dat komt als geroepen voor toekomstige bewoners én investeerders. Want door de vergrijzing stijgt de vraag naar betaalbare, kwaliteitsvolle woningen voor ouderen en hulpbehoevenden.

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven, is het motto
Het oorspronkelijke Hof Ter Staede werd in 1989 opgetrokken als klassiek rusthuis. “Onze visie op ouderenzorg is ingrijpend veranderd”, vertelt Nick De Meester van zorgaanbieder en bouwheer Careteam VZW. “Vandaag stellen we andere eisen aan het verblijf voor ouderen en hulpbehoevenden. We hebben – terecht – geen zin om in te boeten op comfort. En ook afhankelijkheid zien we niet zitten: zo lang mogelijk zelfstandig blijven, is het motto. Die twee doelstellingen hielden we in het achterhoofd toen Hof Ter Staede op onze tekentafel lag.”

Thuisgevoel

Het complex bestaat uit 28 bemeubelde studio’s, waarvan sommige geschikt zijn voor koppels. Allemaal hebben ze een aparte slaapkamer, badkamer en kitchenette. De inrichting werd zodanig uitgekozen dat er een moderne, warme en huiselijke sfeer heerst en dit vanaf dat je binnenkomt. Je komt thuis.

Vaste ‘bezoekuren’? Die zijn er niet: familie en vrienden van de bewoners zijn altijd welkom in Hof Ter Staede. Ook om bijvoorbeeld gezellig te tafelen in de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte.

Wég met uniforme zorgbenadering

Het grootste verschil tussen de zorg van vroeger en die van vandaag? “We nemen definitief afscheid van een uniforme zorgbenadering”, vertelt Nick De Meester. “Iedereen is uniek, heeft zijn eigen verhaal en eigen zorgbehoeften. Daarop spelen we in met een gevarieerd dienstenaanbod.”

Concreet rekenen alle bewoners van Hof Ter Staede op een basisdienstenpakket: noodoproepsysteem op de kamer, dag en nacht oproeppermanentie, verse maaltijden, … Heeft iemand, voor een tijdje of langer, extra hulp nodig? Dan voegt hij daar naar believen opties aan toe: verpleegzorg, hulp bij het huishouden of de boodschappen –  tot en met een kapper en pedicure.

De studio’s van Hof Ter Staede zijn vanaf deze lente beschikbaar voor tijdelijke of permanente bewoning. We organiseren een opendeurdag op 12 mei 2018 van 10u00 tot 15u00. Geïnteresseerde bewoners of investeerders contacteren Nick De Meester 0474/64.64.47 of Rutger Carmeliet 0474/57.07.68 of info@careteamvzw.be. Je kan ook meer info terugvinden op onze website: www.careteamvzw.be.

 

 

Share this article

info@careteamvzw.be

×

Make an appointment and we’ll contact you.